Jump to content
Sign in to follow this  
Pietrzyko

Zadaszenie tarasu

Recommended Posts

Ja osobiście preferuje zadaszenie stałe, tak by można było sobie posiedzieć podczas deszczu itd. Poliwęglan komorowy, lity, czy pvc trapezowe to już kwestia gustu.
Wszystkie ww krycia sprawdzają się od lat (jeśli oczywiście zadbasz ).
Jeśli chodzi o podłogę to tak samo : kwestia gustu. Deska, Kompozyt, płyty betonowe, płytki- o wszystko trzeba dbac. Zaczynając od deski - najbardziej wymagający towar. A co kto wybierze jego wola.
Dla mnie taras jest przedłużeniem salonu. Zdecydowaliśmy się na kompozyt. Deska tarasowa z tego materiału nie nagrzewa się tak bardzo jak podłoga z płytek czy betonu. Jednoczesnie jest mniej wymagający niż drewno. Daję zdjęcie na dole, nie jest to mój taras, ale efekt jest podobny:
cena-deski-kompozytowej.jpg

Tak sobie pomyślałam, że skoro natrafiłam już na wątek o takiej tematyce to przy okazji zapytam Was o zdanie. Planujemy niedługo zainwestować w niewielką wiatę i powoli orientujemy się co trzeba załatwić żeby móc ją postawić. W sieci natknęłam się na artykuł dostępny na tym blogu: https://domki-sodas.pl/blog/wiata-bez-pozwolenia-przepisy-wymogi Można znaleźć w nim sporo sensownej wiedzy jeżeli chodzi o obowiązujące wymogi oraz przepisy. Będę wdzięczna jeśli znajdziecie chwilkę i również podzielicie się ze mną doświadczeniami w tym temacie.