Ne0 Report post Posted May 6, 2012 Witajcie, oto dwie fotki mojego zestawu w konfiguracji Tomy 8, 10, 12, 14 Flor tomy 14, 16 BD 2x 22x18 Werbel Pearl joey jordison signature. Blaszki crash 14' Zildian trashformer Hihat 14' Meinl MCS china 12' stagg DH Splash 8' paiste pst 5 bel 8' amedia raw rock Crash 16' Meinl MCS china 14' Paiste pst5 crash 18' zildian zbt China 18' Paiste 502 ride 22' meinl mcs Naciagi to evans g2 na górach tomów i ec resonant na dole. Na werblu mam na górze mam jakiegoś chwilowego remo, na dole evans hazy 300 Na centrali aquarian SK2 coated (chwilowo jeszcze druga centrale jest nie uruchomiona jade na twinie...) Stopka Iron cobra. Takie tam :) Jest Radość :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaworki7 Report post Posted May 7, 2012 No, no, jest na czym szatanić :evil: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Anarchismo Report post Posted May 7, 2012 wszystko fajnie, tylko czemu zerżnąłeś nazwę tematu o swoim zestawie z mojego ja mam zestaw do przeganiania nietoperzy już od dawna Quote Share this post Link to post Share on other sites
yes22 Report post Posted May 7, 2012 wszystko fajnie, tylko czemu zerżnąłeś nazwę tematu o swoim zestawie z mojego ja mam zestaw do przeganiania nietoperzy już od dawna widocznie nie tylko u Ciebie lęgną się nietoperze ;)) Zestaw "mocno stąpający po ziemi" :D A co to za autografy na chince?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
total_olev Report post Posted May 7, 2012 Kosmos..!! :shock: ZXT przeżył swoje hehe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dżordż Makowiec Report post Posted May 7, 2012 no no no, obfity zestaw :biggrin: ale współczuję kosztów wymiany naciągów, jakbyś chciał zmienić na całym zestawie :shock: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ne0 Report post Posted May 7, 2012 Heh kurcze, nieświadomie "Podebrałem" ten opis proszę o wybaczenie ;) A autografy są autorstwa chłopaków z Behemoth :) Co do tego zmęczonego talerza, to nawet nie zxt tylko ZBT, taki śmietniczek co go tam chyba za 50zł wytargałem... teraz do zmiany idzie ;) Co do naciągów to fakt, trochę kosztów jest, ale tam, wszystko da rade :D Generalnie jeszcze chcę dodac jeden crash, gong, i bardoz mi się podoba brzmienie chinek wuhan tych koło 28 cali :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
purplemonster Report post Posted May 7, 2012 Zestaw prawie jak Georga Koliasa :biggrin: a tak wgl to zestaw spoko mi od zawsze podobaja sie zestawy z dwoma centralami :D A takie pytanie mam : jak uruchomisz druga centrale jakie planujesz miec stopki ? tez IC ? :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ne0 Report post Posted May 7, 2012 Bardziej myślę o axisach, wbrew pozorom dwa single używane wychodzą stosunkowo tanio, w granicach 800 - 900 zł :) Rozglądam się właśnie za takimi, może nawet ktoś by się zamienił twin IC na stopkę axis... pojedyńczą Quote Share this post Link to post Share on other sites
BrokenDrums Report post Posted May 26, 2012 fajny zestaw ;) gratulacje, zawsze marzyłem o 4 tomach + floor .. :-( Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheVlad654 Report post Posted May 27, 2012 Fajny zestawik. Rozumiem, że "sklepałeś" z dwóch zestawów to monstrum. :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Ari Report post Posted May 27, 2012 Podziw za odległość hi-hatu :P 2 centrale fajna sprawa, tylko gorzej jest jeśli posiada się 2x single, a koncert trzeba zagrać na 1 centralce :P Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ne0 Report post Posted May 27, 2012 Tak, sklepany z dwóch zestawów. Ciekawa sprawa w sumie wyszła bo za nową centrale w sklepie trzeba było wówczas zapłacić 1500zł. Ja kupiłem centralke, wraz z tomami 10, 12, oraz 14, cali z tom holderami i clampem za 1000zł. :) Co do odległosci hihatu, to wcale nie jest tak daleko. Fotka była robiona obiektywem tzw "rybie oko" który tak fajnie zniekształca obraz, jak by się patrzało przez bańkę czy coś stąd to wrażenie odległosći :) Mi tam sie wygodnie gra , aczkolwiek nie odrzucam myśli hihatu na lince, a może nawet dwóch hihatów na lince ;] Co do grania koncertów, to narazie to i tak jade na twinie. Musze uzbierać na pojedyńcze axisy ;) (chętnie bym twina iron cobra zamienił na dwie pojedyńcze axisy z dopłatą z mojej strony) jednak niewiem czy właśnie cobry nie zostawię sobie na taką ewentualność. Chociaż jakoś nei mam czasu na granie koncertów ;] Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheVlad654 Report post Posted May 27, 2012 A nie lepiej kupić twina czy nawet zostawić IC właśnie na wypadek gdyby była potrzeba grania na jednej centralce? Też chce dokupić drugą centrale, ale singli kupować nie będę bo wiem, że często jest tak, że ci od nagłośnienia nie mają wystarczającej ilosci mikrofonów. Poza tym różne sie "sztuki" gra. Quote Share this post Link to post Share on other sites
purplemonster Report post Posted May 27, 2012 Ewentualnie mozna kupic podwojna stope Axisa bo z tego twina da rade zrobic 2 single :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Ari Report post Posted May 27, 2012 Dla mnie daleko - wiem co mowie. W koncu sam kiedys mialem 2 centrale i wiem jak to jest :P Hi haty na lince nie trzeba - wystarczylby Ci odpowiedni uchwyt HH do centrali, ale w Twoim wypadku nie wiem czy wypali bo chyba Tom 8" przeszkadza Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ne0 Report post Posted May 27, 2012 Może i daleko, ale mi tam wygodnie, może to już kwestia przyzwyczajenia ;) Hehe, co do stopy, czy stopek, to nie róbcie też takiego diabła z tego powodu. Ja tak jak mówię na koncerty nie mam czasu, a na próbowanie w domu dwa single wystarczą :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Ari Report post Posted May 27, 2012 Spoko, w końcu Ty na tym grasz :) Cóż, skoro nie pykasz koncertów to czemu nie ;) Chociaż z drugiej strony, 2 centrale zazwyczaj się używa właśnie dla bajery na koncertach :P Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheVlad654 Report post Posted May 27, 2012 Fakt dla bajery, ale pewnie też jest grać na dwóch singlach niż na twinie, nie wiem jak u Ciebie Ari z Czarcim, ale w moim twinie lewy pedał jest mocno zamulony i to tylko przeszkadza. :( Sam chętnie bym się przerzucił na dwa single. No chyba, że dorobie się Czarciego :D Masz może jakieś próbki dźwiękowe tego "Monstrum"? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Ari Report post Posted May 27, 2012 No ja wlasnie w Czarcim nie mam zamulenia na lewej stopie ;) Dla mnie 2 centrale maja zbyt znaczace wady niz pozytku, ktory w zasadzie jest tylko taki ze to fajnie wyglada ;) (bo takich kartofli nie trzaskam, aby zlewaly mi sie uderzenia :) ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ne0 Report post Posted December 26, 2012 Witajcie! Kolejna odsłona ;) Do pełni szczęscia zostało mi wymienić kilka naciągów, rozłożyć statyw pod zildiana trashfomera 14' oraz dodać gong ;)) Quote Share this post Link to post Share on other sites
total_olev Report post Posted December 26, 2012 Tomów jak dla mnie już za dużo. Ale czerwone napisy mniammm :biggrin: Grasz gdzieś dla satana? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MachTom Report post Posted December 26, 2012 Noooo.... :) Fajnie ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ne0 Report post Posted December 26, 2012 Mam bardzo mało czasu na granie, może w przeciągu roku lub dwóch się to zmieni, choć wątpie:) Jednak jak już gramy, to wszystkie koty z okolicy nagle znikają;] [ Dodano: 26-12-2012, 23:37 ] a najbardziej z tego zestawu lubię axisy, i zaraz po nich chinke wuchan szczególnie w synkopowych akcentach;D Quote Share this post Link to post Share on other sites