Ejpriasz Report post Posted September 10, 2017 Witam. Na perkusji gram 10 miesięcy i zastanawiam się nad wymianą stopy. Moja obecna to millenium pd-111 pro . Mam ja od początku. ( ma małe luzy na łączeniu przy piętce) . Pytanie brzmi czy to już czas na wymianę tej stopy? Jeśli tak to która lepsza? Tama Speed Cobra Junior czy Tama Iron Cobra 200 ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ja(zz)centy Report post Posted September 17, 2017 odpowiem tak - jesli nie czujesz dyskomfortu podczas gry, jesli sie nie rozwala, to zostaw ta stope. nie sprzet czyni z perkusisty mistrza. chociaz zly moze utrudniac gre i rozwoj, to jest tu pewien kolega grajacy ekstremalny death metal, a gral na tak beznadziejnych stopach, ze nie moglem uwierzyc ze mozna grac na nich, co dopiero osiagac tempa, ktore on wykreca... (pozdro blanker! ;) ). w kwestii Twojego ostatniego pytania. obie stopy sa podobnej klasy. gdybys gral dlugo, zapytalbym czy wolisz dlugi czy krotki pedal (tzw. footboard), ale po 10 miesiacach gry nie masz takich nawykow, ktorych nie sposb sie pozbyc. wiec - moim zdaniem - ktorakolwiek z nich kupisz - bedziesz zadowolony. ale jak nadal masz obawy - podjedz do sklepu i sprawdz sam. pozdr. Jacek Quote Share this post Link to post Share on other sites