freecolours Report post Posted February 24, 2018 Czołem, Prośba o informację czy rozpoznajecie model centrali Sonor poniżej? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ja(zz)centy Report post Posted February 24, 2018 troche przypomina sonora 2000. moze to byc sonor 1000. plastikowe obrecze itd. widac, ze byla przerabiana (maskownica na miejscu do montowania tom holderow), byc moze zmienione obrecze na plastik. osprzet - lugi wskazywalyby na lata 90, niestety nie pamietam juz ksztaltu motylkow z lat 90 w koncu sporo czasu minelo (ale te tutaj to chyba lata 90 ew. ok. 2000) pytaj Wesołka, powinien wiedziec no i zaglada czasami na to forum. Quote Share this post Link to post Share on other sites
freecolours Report post Posted February 25, 2018 Obręcze są metalowe... To moja centrala. Staram się tylko ustalić coś więcej na jej temat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
freecolours Report post Posted February 27, 2018 Ale rzeczywiście pasuje do Sonor 2000 :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Valdafaluk Report post Posted March 6, 2018 Posiadam Sonora 2000, ma inne łapki do mocowania obręczy. Również obręcz inna, u mnie ma okleinę przechodzącą przez wyżłobiony środek. W dodatku seria 2000 ma "płaskie" wejście klucza do strojenia, a tu widzę że jest kwadratowe. Czy mi się wydaje czy tam jest ring? ;o Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sebastian Report post Posted December 23, 2018 To jest sonor force 2001 z mahoniu, generalnie straszna jest ta seria, miałem dwa zestawy z tej serii, to baniaki produkowane w chinach albo na tajwanie, które nie mają nic wspólnego z poprzednikiem czyli Sonor 2000. Sonor 2000 był naprawde dobrym bębnem produkowanym w niemczech, seria 2000 to topola i korpusy które miały centymetr grubości, więc nozzenie tego to była mordęga:) Quote Share this post Link to post Share on other sites