Kiepski perkusista Report post Posted October 30, 2020 Powtarzam się bo ten temat poruszylem w pytanie odpowiedź ale może tu ktoś zerknie i mądrze się wypowie. Pomysł założenia dwuch calftone albo fiberskyn na werbel bo jak mi się wydaje sprężyny będą miękko "siadać" na mechatej powłoce calftone albo fiberskyn. Dźwięk będzie łagodniejszy i trochę stlumiony..... Czy mi się tylko wydaje i pomysł się nie opyla-trzeba wydać minimum dwieście a to trochę drogie doświadczenie. No chyba że są takie mechate naciągi rezonansowe a ja nic o tym nie wiem. Nadmieniam że nie chce upychać jakichś chusteczek pomiędzy sprężyny a naciąg, to wydaje mi się mało skuteczne i mało profesjonalne. Chętnie bym spróbował z tymi naturalnymi ale może ktoś już tak kombinował i się podzieli doświadczeniem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
StawRos Report post Posted November 4, 2020 Z tego co kojarzę to Calftone są najcieńszymi naciągami z wymienionych. Z drugiej jednak strony w porówaniu z Remo Diplomat (rezo do werbla) są prawie 4 razy grubsze. Można poeksperymentować, w ciemno można obstawić, że czułość sprężyn ulegnie obniżeniu. Quote Share this post Link to post Share on other sites