Jump to content
  • 0

Question

Hej, mam dylemat, posiadam talerz Crush Paiste 101 14" i myślę o zakupie 16". Myślę o używaniu obydwu blach, bo będą się razem fajnie komponowały. Zastanawiam się jednak, czy zna ktoś może ''sprawdzone" miejsce, w którym nie przepłacę. 

Jeśli ktoś zna talerz w tej cenie, który może być lepszy lub podobnie atrakcyjny- proszę o rady.

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Jakby to nie miało znaczenia to olałbym to co napisał kajooo i pewnie byś "odpuścił" i kupił pst5 lub jakieś turki,ale oprócz uogólnionego poglądu że brąz brzmi lepiej od mosiądzu to jest jeszcze coś takiego jak narząd słuchu i moim zdaniem w niektórych wypadkach mosiądz brzmi lepiej od taniego/typowego talerza z brązu. Określe to w ten sposób: niektóre cienkie blachy z mosiądzu są bliższe brzmieniu "ciemnych" crashy albo ride . tutaj musisz pokierować się słuchem i preferencjami, weź też pod uwagę że za dobrego crasha albo ride w klimacie ciemnego/suchego brzmienia trzeba sporo zapłacić a mosiądz (gdzieś wychaczony na słuch) będzie dużo tańszy. No i na koniec zwracam honor kajooo: w jasnych brzmieniach  górują blachy z brązu (w tych tańszych opcjach) ale faktycznie za cenę nowego pst3 kupisz spokojnie jakiś turecki produkt a nawet jakiegoś sabiana wyhaczysz jak będzie okazja.

• 0

Crasha z mosiądzu w zestawie potraktowałbym raczej jako blaszkę efektową nawiercając nity bądź jakieś inne dzyndzelki .Samo brzmienie takowych mnie boli, więc nie używam. Ale to opinia subiektywna jest, i jak pisałeś nierząd słuchu każdy posiada i nim kierować się należy. PZDR