Jump to content
zmijen

problem z odpaleniem addictive drums

Recommended Posts

Witam!

 

Własnie zainstalowalem cubase sx3 i dziala wszytki ładnie przynajmniej tak mi sie wydaje(bo w tych sprawach jestem zagubiony:D:D)

 

nastepnie zainstalowalem addictive drums i jest problem napisze podobnie jak kolega z innego forum(bo szukalem rozwiazania ale nie bardzo moge do tego dojsc)

 

"Program instaluje sie w tak niejasny sposób że glowa boli. W zakladce Start dostepne jest tylko "Uninstal" Natomiast w katalogu pliki o dziwnych rozszerzeniach *.xpak. Żadnego exe lub czegos co wskazywalo by że to aplikacja.

Sciagnalem równiez wersje ze strony producenta ale taka sama kaszanka. Pytanie co robie nie tak?"

 

mam to samo;-/ nie wiem o co kaman zupelnie

 

jedyna odpowiedz jaka padla na tamtym forum to:

 

"Bo to jest chyba wtyczka VST. Odpalasz to za pomocą jakiegoś programu, który obsługuje ten standard np Fruity Loops, Cubase."

 

wiec odpalam cubase ale nie wiem zupelnie co dalej ;-/;-/

 

juz nie mowie o podlaczeniu mojej perki do kompa...troszke tutaj o tym poczytalem wiec bede probowal ale narazie mam taki problem....nie wiem czy ciezki czy banalny bo nigdy sie w takie rzeczy nie bawilem na kompie...

 

pozdro!

Share this post


Link to post
Share on other sites

nie wiem co to jest za program addictive drums, jesli natomiast jest to wtyczka vst, to w cubase moze byc jako wirtualny instrument. zatem po wlaczeniu cubasea i odpaleniu jakiegos projektu naciskasz f11, odpala Ci sie okienko z wirtualnymi instrumentami. zobacz czy tam tego nie bedzie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nie wiem co to jest za program addictive drums, jesli natomiast jest to wtyczka vst, to w cubase moze byc jako wirtualny instrument. zatem po wlaczeniu cubasea i odpaleniu jakiegos projektu naciskasz f11, odpala Ci sie okienko z wirtualnymi instrumentami. zobacz czy tam tego nie bedzie.

 

pomoglo tyle ze znalazlo mi ezdrummera tylko... addictive drums to podobne do ezdrammera wiec tez ten program powinien zostac wykryty;-/

Share this post


Link to post
Share on other sites
a zainstalowales to w folderze vst? bo mogl cubase tego nie wykryc.

 

 

ezdrummera i ten drugi mam zainstalowane tak samo w tym sammy folderze cokolwiek to zmienia hehe...jak mowie jestem zielony jesli o to chodzi ;-/

Share this post


Link to post
Share on other sites
moja wiedza sie w tym momencie konczy, zatem ja pomoc nie moge.

 

 

spoko hehe moze ktos cos bedzie wiedzial jeszcze;) zainstalowalem od nowa ale nadal lipa nie wykrywa poprostu tego programu wiec jestem skazany na owiele gorszego ezdrummera;-/jak narazie

Share this post


Link to post
Share on other sites

zeby host vst zobaczyl wtyczke nieraz trzeba przeskanowac folder z wtyczkami na nowo (tak jakby uaktualnic liste wtyczek) - jak to jest w cubase nie wiem, bo pracuje w innych...

pozdro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pomocy 

a wiec tak mam zainstalowanego reapera i addictive drums oraz sterownik Asio podlaczylem perke przewodem Midi to usb przewód wpięty koncowka IN do modułu końcówka Out.

Uruchamiam program, dodaj nowy wirtualny instrument, laduje addictive drums i.... i tutaj problem uderzam w pady i kompletnie się nic nie dzieje....;/ jako by sygnał nie został wysłany z modulu do pc ;/

dodam tylko ze w midi device po podlaczeniu przewodu reaper go widzi wiec wykluczam uszkodzony przewod ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

tu masz mój poradnik jak to zrobić od A do Z. Jak dla mnie pominąłeś punkt 7.

Swoją drogą, moderacja mogłaby przypiąć ten temat gdzieś na górze bo tematy tego typu z prośbą o pomoc pojawiają się nagminnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 19.02.2018 o 00:40, mapexvx5225 napisał:

Pomocy 

a wiec tak mam zainstalowanego reapera i addictive drums oraz sterownik Asio podlaczylem perke przewodem Midi to usb przewód wpięty koncowka IN do modułu końcówka Out.

Uruchamiam program, dodaj nowy wirtualny instrument, laduje addictive drums i.... i tutaj problem uderzam w pady i kompletnie się nic nie dzieje....;/ jako by sygnał nie został wysłany z modulu do pc ;/

dodam tylko ze w midi device po podlaczeniu przewodu reaper go widzi wiec wykluczam uszkodzony przewod ....

 


Hehe, miałem to samo -  a zapomniałem jednej ważnej rzeczy ( w sumie głupie to jest, że to trzeba wykonać).

 

Wchodzisz w ustawienia -> MIDI settings (chyba tak) i tam będziesz widział Device. Domyślnie Device (urządzenie) czyli Twój port MIDI-USB będzie disabled. Trzeba kliknąć na niego prawym i wybrać "Enabled". Coś tak jak na tym screenie:

Image1_inline.png?1462380528 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...