DrUMs69 Report post Posted May 20, 2021 Witam Serdecznie. Jaki interfejs audio polecacie do toontrack superior drummer 3? Chcialbym by dźwięk byl na fajnym poziomie nie wydając fortuny budzet max 600pln Quote Share this post Link to post Share on other sites
1 Kiepski perkusista Report post Posted May 21, 2021 To może lepiej poszukać zewnętrznej karty w tych pieniądzach na przykład soundblaster? Jeszcze zależy jakiego masz laptopa, powiem ci że mój Acer nitro na pierwsze wrażenie extra odtwarzał dźwięk, ale później człowiek się orientuje że coś jest nie tak, dźwięk okazał się być płaski i syntetyczny. Po podłączeniu zew karty soundblaster Omni surround też nie było rewelacji, różnicę dało się odczuć po podłączeniu sprzętu do kompa z kartą soundblaster audigy 2 zs(taka duża podpinana do płyty głównej), kurczę nie wiem co ci poradzić ale w sytuacji jeżeli chcesz tylko lepszej jakości dźwięku (ominięcie integry) to potestuj zewnętrzne karty dźwiękowe,sporo tego jest na rynku,do tego dobre słuchawki czy monitory i chyba byłbyś zadowolony (sam sprzęt do odsłuchu potrafi zrobić robotę). Jedno jest pewne, słaby laptop starszego typu będzie bezużyteczny,a podpięcie interfejsu czy innej karty może nie dać mocno odczuwalnej różnicy, ale próbuj, poczekaj może ktoś inny się wypowie ale moim zdaniem podziel te sześć stów tak: trzysta na porządne słuchawki i trzysta na zew kartę dźwiękową, albo dozbieraj kasę i kup to tylko trochę lepsze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
1 Kiepski perkusista Report post Posted May 21, 2021 Czyli chodzi ci po prostu o lepszą jakość dźwięku dzięki zewnętrznej karcie(interfejsie)? moduł przez usb do laptopa i tylko ominięcie zintegrowanej karty? Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Kiepski perkusista Report post Posted May 21, 2021 Napisz jak tego chcesz użyć i jaki masz zestaw elektryczny. Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Kiepski perkusista Report post Posted May 21, 2021 Bo rozumiem że to jest vst i zależy ci na dźwięku lepszym niż zintegrowana karta w laptopie oferuje. Jeśli chcesz surround uzyskać to chyba 600 nie pomoże, ale mogę się mylić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 DrUMs69 Report post Posted May 21, 2021 Zestaw to Roland TD1KPX2 użytkowany w domu. Widzialem jak gość konfigurował swoj zestaw w drummer 3 pod zestaw TD 17 i byla duza roznica w brzmieniu. Szukam interfejsu który bedzie przyzwoity w tej cenie. Widzialem ze są 16/44khz jak i 24/48khz. w tej kwocie. Nie posiadam biblioteki surround wiec dźwięk przestrzenny odpada, choć jestem ciekawy jak można go wykorzystać i czy w ogóle w domych warunkach. Jest możliwy sensowny odsluch zewnętrzny na głośnikach surround? Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 DrUMs69 Report post Posted May 21, 2021 Zestaw bedzie podłączony do lapka Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 DrUMs69 Report post Posted May 21, 2021 Słuchawki dobre juz posiadam. Teraz zależy mi na tym by z superior drummer 3 dźwięk byl na przyzwoitym pozimie. Bo jeśli uzupełnibym wersje surround w programie to lepszym rozwiazaniem bylaby karta zewnetrzna którą jak rozumiem mógłbym wykorzystać do dźwięku 2.1(monitory plus sub)? Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Kiepski perkusista Report post Posted May 21, 2021 No mniej więcej tak byś na przykład mógł zrobić,a co z tym laptopem? co to za sprzęt masz? Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Kiepski perkusista Report post Posted May 21, 2021 Jak masz podłączone do monitora po prostu kablem wyjścia z laptopa (Jack) a laptopa "cienkiego"to pewnie stąd wątpliwości. Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Kiepski perkusista Report post Posted May 21, 2021 No nic, tak jak pisałem, poczekaj może ktoś jeszcze się odezwie,a ty przez ten czas idź testować karty zewnętrzne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Kiepski perkusista Report post Posted May 21, 2021 No i jeszcze jedno: wystarczy dobre stereo, ewentualnie z subwoofer em , to że karta ma możliwości podpięcia większej ilości głośników wcale nie znaczy że to lepsza karta od tej do której można podpiąć tylko dwa, system surround nie daje lepszej jakości dźwięku! Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 DrUMs69 Report post Posted May 21, 2021 Dziękuję za odpowiedź. Laptop to asus x550C. Jesli chodzi o 2.1 to zalezy mi w tej konfiguracji na lepszym basie. To teraz mam rebusa co brać :karte czy interfejs :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Kiepski perkusista Report post Posted May 21, 2021 Testy rób. Trzymaj się. Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 DrUMs69 Report post Posted May 21, 2021 Dzięki. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Witam Serdecznie. Jaki interfejs audio polecacie do toontrack superior drummer 3? Chcialbym by dźwięk byl na fajnym poziomie nie wydając fortuny budzet max 600pln