Pietrzyko Report post Posted June 28, 2021 Jestem w trakcie meblowania swojego mieszkania W jakich sklepach kupowaliście meble? I jak zapatrujecie się na projektanta wnętrz? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Żurson Report post Posted June 28, 2021 Meble do pokojów dziennych mam z Ikei, szafki kuchenne z Agata Meble. Jakieś stoliki i krzesła to albo z Ikei albo jakieś ciekawe używane oferty z neta. O projektancie wnętrz się zbytnio nie wypowiem, ale bym w życiu nie skorzystał - szkoda kasy na to, a i wolę po prostu samemu wiedzieć co gdzie stoi, czy to mi pasuje i samemu ogólnie mieć na to wpływ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wertos Report post Posted June 29, 2021 Ja skorzystałam z początkującego projektanta który miał program przy remoncie. Opowiedziałam, co jak widzę i wysłałam moje inspiracje z homebook i innych str. internetowych oraz z czego możemy skorzystać lub wtopić krzesła czy koze we wnętrze. Sama już określiłam że podoba mi się minimalistyczne wnętrze i trochę loftowe. Pani pokazała mi swoją wizję na pomieszczenia (salon z jadalnią, hol , łazienka) oraz moją i potem były doprecyzowania. Mi bardzo pomogła, bo jestem nie zdecydowaną osobą i ciężko było mi nawet odcień paneli kupić, a jednak jeden telefon do niej i sprawa była jasna. Do zakupu mebli polecam Meble Arkadius. https://meblearkadius.pl/tag/szafki-rtv-narozne/ Dobre ceny i spory wybór porządnie wykonanych mebli, na pewno znajdziesz tam coś dla siebie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
berent Report post Posted June 29, 2021 Nie wiem czy zdecydowalbym się na projektanta do projektu calego mieszkania. Po pierwsze jest to bardzo drogie, projekt kosztowałby mnie co najmniej kilka tysięcy złotych, a te pieniądze wolę wydać na wyposazenie. Poza tym w sieci jest tyle pomysłów, że nie wiem czy obecnie jest sens brania takiej osoby. No chyba, ze masz masę kasy i nie masz czasu na meblowanie mieszkania. W takim przypadku rozumiem wybor. Meble do kuchni warto jest projektować z projektantem z uwagi na to, ze taki projektant dobierze Ci meble konkretnie do kuchni oraz dopasuje je do wielkości. Poza tym kuchnia akurat powinna być umeblowana wygodnie. Jesli nie chcesz przepłacić, polecam udanie sie do Leroy Merlin https://www.leroymerlin.pl/kuchnie/meble-kuchenne/meble-kuchenne-w-zestawach,a638.html . W sklepie mają porządne meble kuchenne modułowe z długą gwarancją. Gwarancja 25 lat obejmuje: - wszystkie fronty kuchenne DiD - wszystkie korpusy DiD - wszystkie zawiasy Hettich z systemu DiD Pozostałe elementy objęte są ustawową 2-letnią gwarancją. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kiepski perkusista Report post Posted August 3, 2021 Jo kupiłem dwa zydle,śtuł i meblościankę z paździża, extra polecam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dziewczyna16 Report post Posted December 11, 2022 Ja nie trzymałam się w sumie zakupów w jednym, konkretnych sklepie, a odwiedziłam wiele salonów meblowych. Moją uwagę przykuły między innymi meble w stylu klasycznym od firmy Jarstol. To polski producent ;) Na ich stronie: https://jarstol.eu/styl/klasyczny/ możecie przeczytać sobie więcej szczegółów. Może akurat komuś z Was przydadzą się te informacje. Quote Share this post Link to post Share on other sites