filipur Report post Posted July 4, 2021 Witam wszystkich i mam pytanie dotyczące tego jak podejść do wyboru odsłuchu na scenie. Szykuje mi się za jakiś czas koncert w dużej sali hotelowej. Akustyk pytał wstępnie o rodzaj odłuchu jaki będzie potrzebny wszystkim muzykom. Mnie jako perkusiście zależy na poważnym podejściu do tej sprawy bo nigdy nie grałem koncertu z ustawianymi odsłuchami (minitorami) ani z metronomem a tu trzeba będzie to wykorzystać. Macie jakieś swoje sugestie jak podejść do tego ? Czy na przykład własny metronom ustawić na swoich słuchawkach dousznych lub nausznych a resztę zespołu słuchać z monitorów ? A może wszystko na słuchawkach (tylko jak wtedy włączyć w cały system metronom ?). Logika nakazuje trzymać się zasady aby słyszeć dobrze metronom i na odpowiednim poziomie inne instrumenty. Czy perkusję też należy ustawić na słuchawki czy tylko "na żywo" ją słyszeć ? Dzięki z góry za pomoc. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dziewczyna16 Report post Posted November 28, 2022 Dajcie koniecznie znać jakie macie porady w tym temacie ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites