arti Report post Posted July 19, 2006 Złota lista sklepów muzycznych to odwrotność czarnej listy sklepów muzycznych (którą również znajdziecie w tym dziale) czyli lista tych wszystkich sklepów które są godne polecenia, w których pracują rzetelni i uczciwi fachowcy, w których z uśmiechem na twarzy robi się zakupy. Podobnie jak na czarnej liście powód wpisu musi być uzasadniony i dobrze opisany. schemat wpisywania postu: nazwa sklepu - miejscowość - powód zamieszczenia na złotej liście Quote Share this post Link to post Share on other sites
peterix Report post Posted July 19, 2006 FON - Gliwice - Bardzo profesjonalna obsługa. Jest tam taki Marcin z którym daje sie wszystko załatwic na telefon- zamawiam sprzet oni sprowadzaja dzwonią i jeszce daja niemałe rabaty tak że polecam z czystym sercem. DrumCenter Bydgoszcz sklep internetowy też nigdy sie nie zawiodłem dzwonie/piszę sciągają i przysyłają jak na razie nigdy nie było problemów. Drumstore - Gdynia sklep internetowy prosta konkretna rozmowa fajne ceny i profesjonalna obsługa i daja rabaty. Quote Share this post Link to post Share on other sites
drumer133 Report post Posted July 19, 2006 M Ostrowski - Wrocław - Doradzą, dadzą pograć, a jak chcesz kupic coś pokroju firmy Rebel "wypchną" ze sklepu i karzą zbierać na Mapexa :biggrin: Quote Share this post Link to post Share on other sites
nawalator Report post Posted July 20, 2006 A można też zagraniczne? Jeśli tak, to: Musikhaus Ruhland - Braunschweig - Miła atmosfera, popukać można wszystko, Jak nie gadasz po niemiecku, to po angielsku możesz. Chyba tam zamówię sprzęt...;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
nosu Report post Posted July 20, 2006 Rock'n'Roll - Katowice - Profesjonalna obsługa Quote Share this post Link to post Share on other sites
misuszatek Report post Posted July 21, 2006 MUSICSTORE - POZNAŃ - fajna obsługa, dużo sprzętu, znaczne rabaty :) wszystko da się załatwić :) sklep internetowy musicstore.com.pl Quote Share this post Link to post Share on other sites
peterix Report post Posted July 21, 2006 Rock'n'Roll - Katowice - Profesjonalna obsługa Szczerze powiem jakoś tej profesjonalnej obsługi nie moge potwierdzić ale może akurat mieli gorszy dzien Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cutter Report post Posted July 30, 2006 M Ostrowski z Wrocławia. Kupowałem tam cały mój dotychczasowy sprzęt, dobra obsługa, doradzanie, zniżki cenowe - i same ceny również bardzo dobre. Dołączam się do polecenia wszystkim tego sklepu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cwiras Report post Posted July 31, 2006 Rock'n'Roll - Katowice - Profesjonalna obsługa Szczerze powiem jakoś tej profesjonalnej obsługi nie moge potwierdzić ale może akurat mieli gorszy dzien Chłopcy są zabiegani bo duzo zamówien mają i sami mają ciężko, ale zawsze znajdzie sie ktoś, kto doradzi i zajmie sie klientem. Duzy plus za konkurencyjne ceny. Osobiscie polecam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Filip Report post Posted July 31, 2006 Ragtime - Wrocław, Opole, Gliwice - Profesjonalna obsługa, po prostu znają się na rzeczy i zawsze doradzą, ściągną Ci wszystko co zechcesz, cenę można ugadać... ;) No i oczywiście są organizatorami Międzynarodowego Festiwalu Perkusyjnego... ;) Kupowałem u nich moją Yamahę i się nie zawiodłem... :) A to adresik: http://www.ragtime.com.pl/ Ahaaa! Zapomniałem dodać... Jedyny minus to stronka ze względu na brak katalogów z cenami... ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Report post Posted August 21, 2006 mastersound tychy - świetna obsługa miła atmnosfera:) doradzą ściągną jak nie ma wszystko mozna poprubować .. da sie tez załatwić sporo przez tel. polecam http://www.mastersound.pl/sklep/index.php - coprawda przez neta nic nie kupowałem wiec nie wiem.. ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Report post Posted August 22, 2006 MusiCCenter - Profesjonalna obsługa i fachowa pomoc. Niskie ceny (cotygodniowe delle - czyli obnizki ). I co chwile jakies promocje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
francuz Report post Posted September 20, 2006 FON - Gliwice Bardzo dobra obsługa - wiele rzeczy tam kupiłem i zawsze miałem dobre ceny :) Praktycznie wszystko da sie załatwić telefonicznie a potem wystarczy podjechac po odbiór :) Rock'n'Roll - Katowice - Profesjonalna obsługa Fajny sklep, mają sporo towaru, choc z ta obsługą u nich to trzeba trafić, bo czasami nie ma nikogo do pomocy.Ciężko tez załatwić coś przez telefon, zazwyczaj słyszę " kurczę, on tu przed chwilą był ( goś odpowiedzialny za bębny), ale gdzies wyszedł na chwilkę... mastersound tychy Bardzo polecam sklep MASTERSOUND - Krzysiek i Dominik to spoko ziomki, którzy zawsze fachowa radąpomogą ci wybrać najlepszy towar na jaki cię stać :) Wiele rzeczy mają bardzo tanich - np. naciągi Remo ( wiem że niektore sklepy w polsce od nich biorą towar) Są też przedstawicielem Istanbul Mehmet na polskę - mają sporą ilość talerzy na stanie w znakomitych cenach ;) (choć sam za Istanbulami nie przepadam to fajnie jest móc iść do sklepu i "ostukać" sto talerzy... ;) Polecam sklep GAMUZ w Katowicach Bardzo miła obsługa w postaci Pani Kasi ;) Mają sporo towaru na stanie - np. kolekcję 30 najlepiej sprzedających sie talerzy Sabiana na świecie :) można przyjść i obstukać ;) MusiCCenter czy masz na myśli sklep musiccenter w Poznaniu ?? moje odczucia co do tego sklepu są mieszane - o ile ceny mają dobre iudało mi sie kupić pare fajnych rzeczy w bardzo fajniej cenie o tyle poziom obsługi gościa zajmującego sie perkusjami, jak dla mnie pozostawia wiele do rzyczenia :/ ja rozumiem rozmowę z klientem oraz próbę pokazania "innych możliwosci" ale koleś zachowuje sie tak jak by się znał na wszystkim w stopniu co najmniej zawodowym od 30 lat i jak dla mnie za czesto używa słowa "customowy" :P Ale generalnie sklep jest ok gdy nie ma gościa z perkusyjnego działu - jakoś wtedy lepiej mi sie tam kupuje :) No i nie można zapomnieć o uroczej pani z kasy... :P Quote Share this post Link to post Share on other sites
Engram Report post Posted September 21, 2006 rock n'roll Warszawa (emilii plater)- bardzo miła obsługa, pogada, doradzi no i przez dwa dni walczyli dzielnie z bankiem o mój kredyt ratalny(ze skutkiem pozytywnym) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grom Report post Posted September 28, 2006 Omni-Muz Kraków, fajna obsługa i znająca się na rzeczy obsługa, możesz popróbować co chcesz. Polecam Quote Share this post Link to post Share on other sites
peterix Report post Posted September 29, 2006 mastersound tychy Bardzo polecam sklep MASTERSOUND - Krzysiek i Dominik to spoko ziomki, którzy zawsze fachowa radąpomogą ci wybrać najlepszy towar na jaki cię stać :) Wiele rzeczy mają bardzo tanich - np. naciągi Remo ( wiem że niektore sklepy w polsce od nich biorą towar) Są też przedstawicielem Istanbul Mehmet na polskę - mają sporą ilość talerzy na stanie w znakomitych cenach ;) (choć sam za Istanbulami nie przepadam to fajnie jest móc iść do sklepu i "ostukać" sto talerzy... ;) Mówisz o tych 5 zakurzonych talerzach na stojaku przy oknie?. A co do sciągnięcia to sorry ale jak firma jest dystrybutorem czegoś i muszę na to cos czekać półtorej miesiąca to chyba czegoś nie rozumiem. Rozmawiałem z tym facetem od bebnów po pierwsze ceny mają prawie o 100 wyższe niż tam gdzie ja kupiłem (Mehmet) a poza tym tak: hh13" nie prowadzą bo się nie sprzedaje (cytat z rozmowy telefonicznej), Ride 18" nie bedzie bo nie sprowadzają bell za 3 tygodnie. A teraz okazało się ze trzeba jeszcze 2. Niestety nie może tak być że sklep oferuje możłiwość sprowadzenia sprzętu. Wielu moich znajomych zaczęlo się zaopatrywać w Niemczech lub Czechach bo tam przynajmniej przychodzisz do sklepu i macasz wszystko co chcesz a nie zamawiasz i czekasz nie wiadomo jak długo i nie wiadomo co dostaniesz. Tak ze z Mastersoundem się nie zgadzam. Z tego zaś co piszesz to widzę że wszystkie sklepy Ci się podobają. To podjedz gdzieś za granicę Jeśłi u nas się to nie zmieni - nie wróżę długiej zywotności polskim sklepom muzycznym. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nawalator Report post Posted September 29, 2006 DrumCenter.pl - Po wczorajszym pobycie w tym sklepie stwierdziłem, że chyba nie ma innego innego sklepu z tak dobrą obsługą. I pograć można (nawet na pearlu mastersie:P), popukać wsio. POLECAM Quote Share this post Link to post Share on other sites
francuz Report post Posted September 29, 2006 mastersound tychy Bardzo polecam sklep MASTERSOUND - Krzysiek i Dominik to spoko ziomki, którzy zawsze fachowa radąpomogą ci wybrać najlepszy towar na jaki cię stać :) Wiele rzeczy mają bardzo tanich - np. naciągi Remo ( wiem że niektore sklepy w polsce od nich biorą towar) Są też przedstawicielem Istanbul Mehmet na polskę - mają sporą ilość talerzy na stanie w znakomitych cenach ;) (choć sam za Istanbulami nie przepadam to fajnie jest móc iść do sklepu i "ostukać" sto talerzy... ;) Mówisz o tych 5 zakurzonych talerzach na stojaku przy oknie?. A co do sciągnięcia to sorry ale jak firma jest dystrybutorem czegoś i muszę na to cos czekać półtorej miesiąca to chyba czegoś nie rozumiem. Rozmawiałem z tym facetem od bebnów po pierwsze ceny mają prawie o 100 wyższe niż tam gdzie ja kupiłem (Mehmet) a poza tym tak: hh13" nie prowadzą bo się nie sprzedaje (cytat z rozmowy telefonicznej), Ride 18" nie bedzie bo nie sprowadzają bell za 3 tygodnie. A teraz okazało się ze trzeba jeszcze 2. Niestety nie może tak być że sklep oferuje możłiwość sprowadzenia sprzętu. Wielu moich znajomych zaczęlo się zaopatrywać w Niemczech lub Czechach bo tam przynajmniej przychodzisz do sklepu i macasz wszystko co chcesz a nie zamawiasz i czekasz nie wiadomo jak długo i nie wiadomo co dostaniesz. Tak ze z Mastersoundem się nie zgadzam. Z tego zaś co piszesz to widzę że wszystkie sklepy Ci się podobają. To podjedz gdzieś za granicę Jeśłi u nas się to nie zmieni - nie wróżę długiej zywotności polskim sklepom muzycznym. Nie wiem kolego kiedy tam byłes po raz ostatni, ale niecały miesiac temu chłopaki dostali z Turcji 2 skrzynie talerzy - tak jak napisałem jest tego ponad 100 sztuk wiec nie za bardzo wiem o co ci chodzi. Co do sprowadzania sprzetu to już dawno chciałem założyc jakiś taki temat ( tylko nie bardzo wiem w jakim dziale) "Nasi CH***WI polscy dystrybutorzy" !! Mógłbym opisać kilka przypadków ze swojego doswiadczenia, gdzie klient ma kasę , chce kupić a dystrybutor mu mówi że nie ma, sprowadzi za pół roku lub nie sprowadzi wcale !!! 1. Od czerwca czekam na naciag 22" czarny ze złotym napisem TAMA STARCLASSIC - tak działa INTERTON 2. Dystrybutor Ddrum stwierdził że nie może zamówić samego naciagu przedniego 20" z napisem Ddrum, bo go nie ma w ofercie, po negocjacjach stwierdziła miła pani że w drodze wyjatku moze mi sprowadzic ale jak jej prześlę KOPIĘ DOWODU ZAKUPU !!!!!!!!!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Denaturat Report post Posted September 29, 2006 DrumCenter.pl. Świetna obsługa duży wybór i jak bedziesz miły to moze jakiś rabacik dostaniesz :p Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goollom Report post Posted October 19, 2006 Jewszce raz fon!! FON Gliwice- Genialna obsługa, rzetelni, i niesamowite ceny!! Podam kilak przykładów- Pałki Gładek- Zwykle 8zł, u nich 7.50 ( banalny przykład) Putty Pad Remo- zwykle 69zł- u nich 50zł, Zildijan ZBT4 Pro Set 14+16+20- zwykle 1345zł ( Drumcenter- 1139zł)- a oni 1039zł!) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Larz Report post Posted October 20, 2006 Omni-Muz Kraków, fajna obsługa i znająca się na rzeczy obsługa, możesz popróbować co chcesz. Polecam Zdecydowanie polecam!!! Nie wazne czy jestes muzykiem o umiejetnosciach podstawowych czy tez profesjonalista bez problemu pracownicy tego sklepu doradza Ci w kazdym zakupie. Ogromny wybor sprzetu. W ofercie: DW Drums, PDP, Yamaha, Mapex, Ludwig, Roland, Sabian, Ufip, Evans, Vater, Hardcase. Firma, która posiada z miesiaca na miesiac coraz wieksza liczbe endorserów w Polsce. Jedne z najlepszych cen, kozystne rabaty Polecam OMNI-MUSIC KRAKÓW Druga firma to ZIBI Techno, oficjalny dystrybutor Zildjian'a na Polskę. Potrafisz wszystko zalatwic przez telefon (no moze prawie wszystko ;) Pozdrawiam Larz Quote Share this post Link to post Share on other sites
farseer Report post Posted November 7, 2006 Witam. Polecam pare fajnych sklepow. 1. Fabryka dźwięku Kielce http://sklep.fabrykadzwieku.net.pl/ -szybka dostawa. 2. http://perkusje.com/ Poznań -miła i fachowa obsługa (nawet tanio:P). 3. Guitar Center http://www.guitarcenter.pl/ Łódź- szybki transport, tanio, fachowa obsluga (prosze się nei sugerowac nazwa strony) 4. BigBeat http://bigbeat.pl/ Łomża - maja sporo rzeczy Quote Share this post Link to post Share on other sites
Campagnolo Report post Posted November 10, 2006 Warszawiakom i nie tylko z czystym sercem mogę polecić sklep Zbigniewa Hołdysa przy ul. Wspólnej. Obsługa zorientowana, mają katalogi ze sprzętem, również nietypowym. Nie spotkałem się z odmową rabatu, nawet przy niewielkim zakupie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
T.YoY Report post Posted December 27, 2006 ]mastersound tychy Bardzo polecam sklep MASTERSOUND - Krzysiek i Dominik to spoko ziomki, którzy zawsze fachowa radąpomogą ci wybrać najlepszy towar na jaki cię stać :) P To fakt, kupowalem u nich 2 razy blachy i bardzo milo wspominam wspolprace z nimi. Sympatyczni i pomocni :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rotting Report post Posted December 28, 2006 perkusje.com chyba większość z was zna, ale Ci którzy wahają się zrobić tam zakupy mówię: WARTO!! Nie dość, że w razie pytań - natychmiastowa, rzeczowa odpowiedź, to po wpłacie pieniędzy, przesyłka na drugi dzień jest w domu! Zdecydowanie polecam! Quote Share this post Link to post Share on other sites